0

Goed en veilig tillen & verplaatsen

Naar mate men ouder wordt of lichaamelijke beperkingen een rol spelen kan men moeite krijgen met opstaan, tillen en/of zich verplaatsen. Maar ook bij revalidatie kunnen deze bewegingen en handelingen een probleem vormen. Om dit te vergemakkelijken heeft Orthocor.nl transferhulpmiddelen in haar assortiment die u  hierbij kunnen helpen.transferhulpmiddelen etac turner

Verplaatsen met een sta op hulp

Een goed voorbeeld is de sta op hulp Upeasy; die helpt met het gaan zitten en opstaan. De Upeasy staat in de beginstand ‘omhoog’. Wanneer men wil gaan zitten hoeft men niet zo diep te zakken, omdat de zitting van de Upeasy al halverwege staat. Als men weer opstaat gaat de zitting ‘mee’ en ondersteunt totdat men zelfstandig rechtop kan staan. Mocht men de kracht niet meer hebben om deels te zakken of op te staan, dan is de elektrische sta op hulp dé oplossing.

Tevens is de sta-op-hulp met tafeltje een uitkomst om eenvoudiger uit een stoel op te staan of te gaan zitten. Het hulpmiddel kan men eenvoudig voor een stoel plaatsen, zodat men ondersteuning heeft die bij het opstaan of gaan zitten is gewenst.

Ook het zitten kan soms vervelend zijn. Tijdens het zitten op te laag meubilair kan men last hebben van de knieën en benen. Om dit te verhelpen kan men een zittingverhoger gebruiken. De zitverhoger plaatst men bijvoorbeeld in een stoel of rolstoel om het oppervlak te verhogen, waardoor de druk op de knieën en benen wordt verminderd. Ook het opstaan wordt hierdoor vergemakkelijkt.

Wanneer men minder kracht in de benen heeft en moeite heeft met het optillen van de voeten, kan men de beenlifter gebruiken. Het is een eenvoudig hulpmiddel waarbij men de kleine lus om de pols en de grote lus om de voet plaatst. Door te trekken aan de lus, tilt men de voet omhoog.

In de auto

Als men moeite heeft met opstaan en verplaatsen is dit natuurlijk niet alleen binnenshuis. Het uit de auto stappen kan bijvoorbeeld tot problemen leiden, zeker bij auto’s met een lage instap. Diverse producten zijn hiervoor geschikt om dit te verhelpen. De auto uitstaphulp Handybar van Orthocor.nl geeft bijvoorbeeld ondersteuning bij het in- en uit de auto stappen. Als men daarnaast ook moeite heeft met het draaien in de juiste positie kan men een draaikussen gebruiken. Deze draait soepel en eenvoudig, waardoor men zonder veel kracht in de juiste positie kan gaan zitten. Dit draaikussen is natuurlijk ook binnenshuis erg handig, bijvoorbeeld bij het aan tafel gaan zitten.

Glijden

Het kan ook voorkomen dat men moeite heeft met draaien, wanneer men bijvoorbeeld in bed ligt. De rollslide glijmat is geschikt voor het verplaatsen van mensen die zichzelf moeilijk kunnen verplaatsen of omrollen in bed. Zeker ook voor mantelzorgers is de rollslide een ideaal hulpmiddel om mensen te verplaatsen, zonder extreem fysieke inspanning. Met behulp van de glijmat kost het minder inspanning om iemand te verplaatsen. Als men op een rollslide gaat zitten, kan men zijwaarts glijden en draaien. Voor een transfer kan men een transferplank gebruiken om mensen vanuit een rolstoel naar een bed, autostoel of bad te verplaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.