2

Hoe sluit ik een geschikte zorgverzekering af?

Het jaar loopt weer bijna op zijn eind en dan is het ook weer tijd om eens aandacht te gaan besteden aan een geschikte zorgverzekering. Doordat er steeds meer verzekeraars op de markt komen zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor u als consument om te zorgen dat u de juiste verzekering hebt voor de door u gebruikte hulpmiddelen. Jaarlijks zullen ook misschien uw wensen en behoeften van een verzekeraar wel verschillen. Daarom is het verstandig om aan het eind van ieder kalenderjaar alles op een rijtje te zetten.

Wat zijn uw behoeften?

Natuurlijk zal dit aspect bij iedereen verschillen. Gaat u jaarlijks naar de tandarts of heeft u lichamelijke klachten waarvoor u hulpmiddelen of fysio nodig hebt? Dan zult u dit moeten meenemen in het vergelijken van aanbieders. Zorg dus eerst voor uw gewenste beeld van een verzekeraar en de invulling van uw zorgpakket.

In sommige gevallen is het voordeliger om een hulpmiddel uit eigen zak te betalen, dan een aanvullende verzekering af te sluiten. Bereken dit eens vooraf, zodat u weet wat u nodig heeft.

De juiste verzekeraar

Een zorgverzekering voor 2017 is niet zomaar afgesloten. Er zijn natuurlijk de persoonlijke wensen en behoeften, maar ook het aanbod van de verschillende aanbieders zal aan bod komen. Zo moet er gelet worden op de transparantie van een onderneming. Er zijn nog een aantal zorgverzekeraars waarbij het ‘vaag’ is wat zij aanbieden en op welke manier zij uw behoeften meenemen in het opstellen van een pakket.

Naast dit aspect is het natuurlijk uiterst belangrijk om een financieel aantrekkelijk verzekering af te sluiten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vergelijkingswebsite voor zorgverzekering te bezoeken. Hier vult u uw wensen in en er rolt een vergelijking uit.

De vrije keuze van ziekenhuizen, huisartsen en hulpmiddelenleveranciers is tegenwoordig ook een aandachtspunt. Sommige verzekeraars bieden u een lage maandelijkse premie, maar dan moeten er wel bepaalde ziekenhuizen of huisartsen worden bezocht. Wilt u deze keuze zelf maken? Zorg ervoor dat u dit aangeeft bij de verzekeraar.

2 Reacties

  1. Zeer nuttige info! Meestal heb ik problemen met tanden, maar kort geleden heb ik opgemerkt dat ik naar andere artsen ook moet gaan. Daarom is het redelijk een aanvullende verzekering in mijn geval af te sluiten, denk ik. Ik ben nu op zoek naar een verzekeraar en eerst wil ik verschillende opties vergelijken om het best te kiezen. Bedankt voor de tips 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.