1

Artrose hulpmiddelen in huis

artrose

Wat is artrose?

Artrose is een pijnlijke aandoening die wordt veroorzaakt door slijtage van het kraakbeen. Het kan voorkomen op verschillende plekken in het lichaam maar altijd in de gewrichten. Het komt voor in de knieën, de handen, de schouders, de nek en het bekken.

Artrose en zorghulpmiddelen

Het zal begrijpelijk zijn dat elk artrose hulpmiddel van harte welkom wordt geheten. Een zorghulpmiddel kan ondersteuning bieden bij de dagelijkse levensbehoeften. Er hoeft niet altijd aan anderen om hulp te worden gevraagd; iemand met artrose kan zichzelf over het algemeen goed redden maar wel alleen met de juiste hulpmiddelen.

Klachten artrose

Het is bijvoorbeeld pijnlijk om kracht te zetten en om een bepaalde draai te maken waar kracht bij komt kijken. Elke kleine beweging kan al pijnklachten veroorzaken. Vooral de knieën en het bekken zijn voelbaar tijdens het lopen, de schouders en de nek wanneer er boven het hoofd moet worden gewerkt en de handen bij het open draaien of vastpakken van een voorwerp.

Voorbeelden artrose hulpmiddelen

Gelukkig zijn er tal van artrose hulpmiddelen verkrijgbaar, die voor iedereen gemakkelijk in gebruik zijn. Zo is er bijvoorbeeld een langere schoenlepel met veer om de schoenen aan te trekken en een speciale opener om het vacuüm uit een glazen pot weg te nemen.

Doordat artrose al bij kleine bewegingen een pijnreactie geeft, biedt het kleinst lijkende zorghulpmiddel uitkomst. Een opvouwbare grijper kan helpen om een voorwerp boven de schouders vast te pakken. Bij het uit bad gaan is een schuimrubberen handvat mooi meegenomen, zodat er tijdens het vastgrijpen geen pijnlijke vingers ontstaan.

Voor mensen met artrose in het bekken zijn er diverse soorten zitkussens, waar ook schuimrubber in is verwerkt. Dergelijke kussens bieden ondersteuning en tegelijkertijd soepelheid voor het gewricht. Na elke wandeling is het belangrijk goed te kunnen zitten. Een uitneembaar en comfortabel zitkussen is op meerdere stoelen te gebruiken, maar uiteindelijk zal er één stoel overblijven die de vaste zitplaats vormt.

Verminderen pijnreacties artrose

Naast de gebruiksvoorwerpen als hulpmiddel bij artrose zijn er voedingssupplementen om de pijnreacties te verminderen. De stof glucosamine is een veel gebruikt en daarbij gewaardeerd middel om de smering van gewrichten te versoepelen. In combinatie met een behandeling bij een Fysiotherapeut biedt glucosamine vaak vermindering van stijfheid en verlichting van pijnklachten. Glucosamine is onder andere verkrijgbaar via glucosamine.com

1 Reactie

  1. Dankjewel voor dit artikel over artrosehulpmiddelen. Goede zorghulpmiddelen kunnen de zelfredzaamheid van artrose patienten verbeteren. Dat scheelt een hoop ellende. Door kleinere inspanningen wordt tegelijk ook de pijn verlicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.