0

Een goed hoofdkussen voor een goede nachtrust!

Ruim één derde van het leven brengen we slapend door. Daar staan we nu meer bij stil dan vroeger. En daardoor gaan we vandaag de dag zorgvuldig te werk bij het inrichten van onze slaapkamer. Matras en bedbodem worden met zorg gekozen en terecht. Maar niet zelden wordt het beoogde resultaat niet bereikt, omdat aan een goed hoofdkussen weinig aandacht wordt besteed.

Hoofdzaak

Geen wonder dat er zoveel mensen onuitgeslapen rondlopen, met hoofd- of nekpijn, die beslist niet uitgerust zijn op hun goede bed. Hoofd en nek zijn samen half zo lang als de rug en dat betekent dat de steun van het bovenlichaam voor 33% bepaald wordt door het hoofdkussen. En hoewel het hoofd maar zo’n 5 kilogram weegt, zijn de spieren van de hals en de nek, die het hoofd overdag zo beweeglijk maken, kwetsbaar en gevoelig voor verkeerde belasting.

Daarom heeft een goede rusthouding van het hoofd en de nekwervels grote invloed op het slaapcomfort. Een goed kussen is letterlijk hoofdzaak. Wanneer u de juiste keuze maakt -en dat is niet voor iedereen dezelfde- kunt u dus veel plezier van hebben. Er is nu in vergelijking met vroeger veel meer bekend over de eigenschappen, waarover hoofdkussens precies moet beschikken, voor een verantwoord én aangenaam slaapcomfort. En maken moderne productiemethoden het mogelijk, om deze kennis ook in praktijk te brengen.

Voor ieder hoofd een goed hoofdkussen!

Het is verbazingwekkend hoeveel keuze er mogelijk is voor een ogenschijnlijk eenvoudig product als een hoofdkussen. Zo kunt u uitgaan van de pasvorm, om de slaaphouding te vinden waarbij uw schouders en nek optimaal ontspannen. Zo is er een v-vormig kussen of een ergonomisch hoofdkussen.
Maar u zou ook uit kunnen gaan van de gebruikte materialen. Misschien kiest u het liefst voor een traagschuim hoofdkussen. Of voor het gebruiksgemak van een natuurlijke vulling.
En ook andere (comfort-)eigenschappen, zoals kneedbaarheid, navulbaarheid of duurzaamheid kunnen uw uitgangspunt zijn. En het aardige is nu dat er door het brede aanbod voor vrijwel elke denkbare wens een ideale oplossing te vinden is.

Nu alleen nog even erachter komen, welke dat dan is! Neem dus even de tijd om te bepalen wat voor u persoonlijk van belang is en natuurlijk kunt altijd contact met ons opnemen voor een deskundig advies. Een kleine moeite, die zeer de moeite waard is. Want een verantwoorde keuze voor een goed een goed hoofdkussen ,verzekert u weer jarenlang van een comfortabele en verkwikkende nachtrust. Over uw hoofdkussen denkt u dan niet meer na. Want lekker slapen is een vanzelfsprekendheid geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.