1

Ergonomisch zitten met een goed rug- en zitkussen

Omdat een mens gemiddeld 14 uur per dag zit, is een ergonomisch zitten erg belangrijk! Een gezonde zithouding kan bijvoorbeeld zorgen dat u plezierig, uitgerust en fit werkt, of dat u beter een boek kan lezen. Daarom zet Orthocor voor u een aantal rugkussens en zitkussens op een rij, die u een goede ergonomische zithouding geven.

wigkussenOrthocor Wigkussen
Dit ergonomisch gevormd wigkussen zorgt dat het bekken en de ruggengraat in een natuurlijke houding blijven. Waardoor pijn in de onderrug en de benen wordt voorkomen of verminderd. Het absorbeert compressie krachten en trillingen in bewegende voertuigen, waardoor het ideaal is voor gebruik op de weg. Universeel toepasbaar op de autostoel of thuis.

 

 

lordose rugkussen

 

Lordose Rugkussen
Speciaal bij langdurig zitten, bijvoorbeeld lange autoritten, op vakantie of tijdens het werk, is het vaak een probleem om de rug goed gesteund te houden. De meeste (auto) stoelen steunen de rug niet of onvoldoende. Door een ergonomisch rugkussen voor in de auto, kunt u een goede zithouding krijgen ter preventie of behandeling van rugklachten.

 

wiebelkussen

Wiebelkussen
Voor dynamisch en actief zitten is dit wiebelkussen ideaal. De lichte natuurlijke vibratie tijdens het ademhalen zorgt ervoor dat het lichaam een constante feedback ter correctie krijgt voor een optimale ergonomische houdingpositie. Ook voor gevarieerde balanceertrainingen en bekkeninstabiliteit.

 

ergonomisch zitten met een rugkussen

Orthopedisch Rugkussen
Het Orthopedisch Rugkussen voorkomt het doorzakken naar de meer bolle houding. Daarmee gaat het al te grote krachten op de tussenwervelschijf tegen. Indien deze krachten toch ontstaan door langdurig zitten in een te bolle houding. Dan kan dit uiteindelijk een beschadigende werking hebben op de tussenwervelschijf, om de kern van de tussenwervelschijf.

 

 

Wij leveren een volledig assortiment zit- en rugkussens. Voor zowel actieve zit als goede rugondersteuning hebben wij de oplossing. Wilt u meer informatie over ergonomisch zitten? Bezoek onze webshop of vraag ons naar een gratis advies.

1 Reactie

  1. Mijn moeder (75) heeft haar bekken gebroken (scheur in). Nu heeft last met het zitten (na 2 weken) van haar stuitje. Is daar ook een kussen voor welke het zitcomfort voor haar verhoogt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.