Anti Decubitus Zitkussen

Decubitus (doorzitten) komt vooral voor in situaties waarin mensen zeer lang in één houding blijven zitten. Decubitus is ernstige beschadiging van de huid als gevolg van permanente druk op-, en verminderde bloedvoorziening in een bepaald huidgebied. In dit artikel zetten wij 3 anti decubitus kussens op een rij. Een Anti Decubitus Zitkussen zorgt voor drukontlasting van het zitvlak. Waardoor beschadiging van de huid vermindert.

Anti Decubitus Zitkussen Overzicht

zitring

Foto 1:

Dit Zitring donut kussen wordt gebruikt om drukpijnen te voorkomen en het genezingsproces te versnellen. Dit zitkussen heeft een opening in het midden. Waardoor het druk verlicht op het middendeel van het zitvlak.  Doorsnee 46 cm, de opening +/- 20 cm.

traagschuim rolstoelkussen
Foto 2:

Het traagschuim rolstoel zitkussen is een uitstekend hulpmiddel ter preventie van decubitus. Op stoelen, in zetels en/of rolstoelen. Dankzij de unieke visco-elastische thermoactieve eigenschappen wordt de druk in zithouding zo gelijkmatig mogelijke verdeeld over een groter contact oppervlak. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

roho quadtro select
Foto 3:

Roho quadtro select luchtkussen, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig zitkussen. Het kussen is opgebouwd uit luchtcellen. Deze luchtcellen passen zich flexibel en onafhankelijk aan. Om een zo optimaal mogelijke drukverdeling te verkrijgen zonder de stabiliteit in gevaar te brengen. Leverbaar in de verschillende afmetingen en hoezen.