0

Voorkom reizigerstrombose: draag reiskousen

reizigerstrombose reiskousenWie voor werk of privé met het vliegtuig reist, weet hoe krap de beenruimte kan zijn. Wanneer een passagier urenlang zonder te bewegen in het vliegtuig zit, vertraagt de bloedsomloop, hierdoor kan Reizigerstrombose ontstaan. In dit artikel leest u hoe reiskousen dit kunnen voorkomen.

De droge lucht en lage luchtdruk in het vliegtuig hebben een negatieve invloed op de bloedsomloop. Ook de zithouding met scherpe kniehoek of over elkaar geslagen benen vertragen de doorbloeding. Hierdoor kunnen voeten en benen opzwellen, het bloed kan verdikken en wanneer er dan ook nog een ader verstopt is, dan kan dit zelfs leiden tot een trombose met alle mogelijke gevolgen.

Reiskousen

Met de Traveno reiskousen kunnen mensen met gezonde aderen het risico van gezwollen benen en trombose minimaliseren. De kousen zorgen voor ondersteuning van de aderen en de aderkleppen functioneren beter. Hierdoor stroomt het zuurstofarme bloed sneller naar het hart terug.

Reizigerstrombose wordt veroorzaakt door langdurig zitten

Het is nuttig om geregeld op te staan en bewegingsoefeningen te doen tijdens de reis in vliegtuig, maar ook in de bus. Het gebruik van voldoende water, thee of frisdranken is eveneens belangrijk. Doe daarnaast voetgymnastiek. Door te buigen, strekken en rondjes te draaien met de voet, activeert u de bloedsomloop.

Wilt u reiskousen kopen of informatie en advies, neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.