1

Kniebrace voor Hardlopen

kniebrace hardlopenOp een gegeven moment in hun hardloopcarrière, krijgen de meeste hardlopers te maken met een bepaalde vorm van kniepijn of een knieblessure. Kniebraces kunnen helpen de pijn te verlichten en daarbij de benodigde steun geven. Het is van belang om de juiste kniebrace te kiezen op basis van uw blessure. Onderstaand zetten wij verschillende braces uiteen.

Kniebrace hardlopen enkele verschillen

Kniebrace Materialen

Neopreen is een rekbaar materiaal dat bekend is door zijn warmtetherapie dat genezing kan bevorderen. Ook is elastisch weefsel is een veel gebruikt materiaal voor braces. Het voordeel van weefsel is dat het beter ademt en minder dik is. Daarnaast zijn er braces in verschillende maten en voor verschillende doeleinden. Hoe en welke materialen zijn toegepast, bepalen vaak voor welke indicatie de brace geschikt is. Bijvoorbeeld zijn er eenvoudige bandages voor warmtebehoud en compressie, terwijl andere voor specifieke ondersteuning zorgen met een patella ondersteuning of scharnieren. Bij elke kniebrace staat aangegeven voor welke indicatie deze geschikt is, bijvoorbeeld een meniscus kniebrace en kruisband kniebrace.

Patella stabiliserende kniebraces

Wanneer een hardloper last van pijn krijgt net onder de knieschijf (meestal een runners knee), kan een eenvoudige patellabrace al voldoen, door de druk op de kniepees te verminderen. Patella (in de volksmond knieschijf genoemd) pijn of blessures kunnen ontstaan bij een foute positie van de patella. Een kniebrace, die de patella stabiliseert zoals een patellabandje en/of eventueel zelfs corrigeert zoals de Bauerfeind Genutrain P3, kan hierbij een oplossing zijn.

Artrose kniebraces

Artrose is een degeneratief proces (slijtage) van het kniegewricht. Drie verschillende oorzaken zijn, 1 slijtage van de kraakbeenlaag op het gewricht, 2 Artritis een ontstekingsreactie, 3 Na een fractuur of bandletsel. Voor de verschillende oorzaken zijn er ook verschillende kniebraces. Zoals de Bauerfeind Genutrain A3 bij gonartrose of de Genutrian S bij artriden.

Vaak worden bij deze indicatie een kniebrace met scharnieren gebruikt, die ervoor zorgt dat er geen of zo min mogelijk wrijving ontstaat in het gewricht.

Kniebraces en goede schoenen kunnen helpen bij het verminderen van en geven van ondersteuning tijdens het hardlopen. Maar het is geen vervanging van revalidatie en goede versteviging van de knie. Het is een hulpmiddel bij kniepijn, niet alleen maar een oplossing bij knieblessures. Een gekwalificeerd persoon kan de meeste geschikte kniebrace aanbevelen of voorschrijven op basis van de betreffende indicatie.

Ongeacht welke hardloop kniebrace u nodig heeft, Orthocor.nl kan u hierbij helpen.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.