1

Warmtetherapie is goed voor de gezondheid

U kent vast het heerlijke gevoel van warme zonnestralen op uw huid. En u weet vast ook hoe lekker het voelt om na een wandeling in de kou te genieten van een warm kopje thee. Warmte heeft een prettige uitwerking op uw gezondheid. Warmtetherapie ontspant en verjongt uw lichaam. Maar warmte kan nog meer: het gericht gebruik van warmte is één van de oudste door de mensheid gebruikte genezingsmethoden.warmtetherapie

Warmtetherapie doet wonderen…

En het is doeltreffend. Pijn als gevolg van gespannen spieren reageert goed op warmte. Warmte doet;

  • de bloedvaten verwijden
  • stimuleert de bloedsomloop
  • helpt de antilichamen van het immuunsysteem naar de plaats vervoeren die moet worden behandeld en vermindert de gevoeligheid voor pijn

Warmtetherapie is vaak een vroege behandeling bij chronische pijn.

Zelfhulp met warmte

Lichte spierspanning en kramp zoals bij spierpijn, worden van oudsher verlicht met warmte. Misschien hebt u wel eens een kruik of een warm kersenpitkussen als warmtebron gebruikt. Warmtekussens en dekens zijn makkelijker te gebruiken en te reguleren. De warmte kan bij allebei deze producten optimaal worden ingesteld, voor een maximaal genot en welzijn.
Mensen met chronische pijn of mensen die regelmatig gebruik willen maken van warmte, moeten dit met een arts bespreken. In het algemeen geldt: warmte op het juiste moment gebruiken, zorgt er niet alleen voor dat u zich prettiger voelt, maar bevordert ook het genezingsproces van het lichaam.
Een elektrisch warmtekussen biedt u tegenwoordig bovendien de hoogst mogelijke veiligheid. U geniet van hoogwaardige sensorsystemen, automatische uitschakeling en temperatuurbewaking van het hele oppervlak. De oppervlaktethermostaat zorgt ervoor dat de warmte constant en gelijkmatig blijft. Ervaar hoe heerlijk het is.

Warmte van Licht

Een bijzonder goede warmtebron voor warmtetherpaie is de infraroodlamp en infrarood warmtestraler. U kunt gespannen en verkrampte lichaamsdelen op een doelgerichte manier aanpakken met precies de juist ingestelde warmte. De lamp beschikt over een ingebouwd rood filter dat de rest van het zichtbare licht uitfiltert. De lamp straalt, naast het zichtbare rode licht, hoofdzakelijk zogenaamd infraroodstraling uit.

1 Reactie

  1. Met name het licht is uiteraard erg innovatief. Je ziet vele grote merken er op inspelen om dit zo goedkoop mogelijk aan te bieden als concurrent van de kruik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.