0

55-plussers, kom in beweging!

55 plussers in bewegingHoe ouder we worden, hoe minder we bewegen. Van de 55-plussers beweegt ruim 40% te weinig. En dat is jammer, want bewegen houdt u jong! Het vertraagt namelijk verouderingsprocessen in het lichaam zoals de afname van botdichtheid, spiermassa, conditie en lenigheid. Daarnaast loopt u ook minder risico op een hoge bloeddruk, overgewicht en een te hoog cholesterol.

Behalve dat u fysiek jonger blijft, houdt bewegen ook uw brein vitaler wat het geheugen ten goede komt; uw balans, spierkracht en concentratie blijven op peil. Bovendien wordt u van bewegen ook nog eens gelukkiger! Het stofje endorfine komt vrij waardoor u een ontspannen en tevreden gevoel krijgt.

Reden genoeg dus om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging te halen! Hoeveel is dat dan? Er wordt 55-plussers aangeraden minimaal 5 dagen, maar bij voorkeur dagelijks een halfuur matig intensief te bewegen. Dus met een dagelijkse avondwandeling waarbij u een beetje doorstapt, ben u er al!

Meer weten over het belang van bewegen en ontdekken welke mogelijkheden er zijn? Bekijk dan onze categorie oefenmaterialen om bewegen leuk en makkelijk te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.