2

Welk mondkapje is betrouwbaar?

neem voorzorgsmaatregelen met een mondkapje

Gebruik een mondkapje als voorzorgsmaatregel om jezelf te beschermen tegen virussen.

Bescherm jezelf om anderen te beschermen.

Afgelopen woensdag is bekend geworden dat het kabinet, met onmiddellijke ingang, een dringend advies geeft om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Gegeven de steeds strenger wordende coronamaatregelen hebben wij een artikel gemaakt over het betrouwbare FFP2-mondmasker.

Hoge kwaliteit beschermt mondmaskerdrager en de omgeving.

Welke beschermde mondkapjes zijn echt betrouwbaar?

Niet elk mondkapje biedt de veiligheid die tegenwoordig nodig is. Voor betrouwbare bescherming tegen druppeltransmissie infecties worden mondmaskers aanbevolen met een FFP2- classificatie.
Het zogenaamde FFP-mondkapje vermindert de inademing van besmettelijke aerosolen die in de lucht hangen. Het FFP2- mondmasker wordt als significant effectiever beschouwd, dan de gemiddelde mondmaskers die standaard verkrijgbaar zijn.

Het is niet eenvoudig om de verschillende mondkapjes te herkennen. Zo is er een wasbaar mondkapje, wegwerp mondkapje, met en zonder ventiel en een zelfgemaakt mondmasker.
FFP2 maskers zonder ventiel beschermt de drager EN de omgeving! Bekijk daarnaast of het mondmasker voldoet aan de EU-norm EN 149. Dit geeft aan dat een ademhalingsbeschermingsmasker is gemaakt conform de algemene eisen en getest is volgens vastgestelde procedures.

Men meldt dan bijvoorbeeld bij het product:

  • Getest en CE 2834-gecertificeerd volgens de standaard EN 149:2001 + A1:2009; wetgeving (EU) 2016/425 voor persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • FFP2 (EN 149:2001/A1:2009) Getest en gecertificeerd voor het beschermen tegen schadelijke stoffen. Zoals vaste en vloeibare stofdeeltjes, rook en aerosols. Effectief tegen bacteriën, allergenen en ziektekiemen (Module C2).

De basisregel is: hoe betrouwbaarder het mondkapje, hoe beter je jezelf en anderen beschermt tegen infecties!

2 Reacties

  1. Ik vind het een goed initiatief om uitgebreid over mondkapjes te praten. Er zijn inderdaad zoveel modellen dat je niet eens weet welke goed of minder goed is. Ik zal deze blog zeker met familie en vrienden delen. Dank je hiervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.