Lordosesteun

Wat is Lordose?

De totale wervelkolom heeft, door de verschillende vormen van de wervels en de stapeling hiervan, zijn typische vorm met drie bochten gekregen. Waarvan twee bochten iets naar binnen krommen. Bochten die naar binnen krommen noemt men lordose. De lordose bij de nek vormt met 7 wervels de cervicale wervelkolom en heet daarom ook Cervicale Lordose. De lordose van de lage rug vormt met 5 wervels de lumbale wervelkolom en heet daarom ook Lumbale Lordose (of Lendenlordose). Daarnaast bestaat er ook nog Hyperlordose dit is een overmatig holle rug. Het tegenovergestelde van lordose is kyfose. Wilt u meer informatie en weten wat de verschillen zijn, lees dan dit informatieve artikel over lordose en kyfose.

Lordosesteun voor elke situatie

Voor verschillende situaties zijn er verschillende lordosesteunen. Onderstaand zetten wij bij elke situatie de meeste toegepaste lordosesteun.

Lordose Zitsteun

Tijdens het zitten is het belangrijk om te zorgen dat er geen bollen rug ontstaat. Meestal is dit een gevolg van een onderuit gezakte of voorovergebogen houding. Een lordose rugkussen, in bijvoorbeeld een bureaustoel, autostoel of bank, zorgt ervoor dat de wervelkolom in een lichte holle stand blijft. Dit bevordert een anatomisch zithouding waardoor de natuurlijke lordose blijft behouden en spanningen op de ruggenwervels, spieren en pezen worden voorkomen. Vaak raden fysiotherapeuten een dergelijk kussen aan bij de behandeling of preventie van lage rugklachten.
 1. Lordose Rugkussen Orthocor Lordose Rugkussen Orthocor

  Lordose Rugkussen Orthocor

  Waardering:
  89%
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 23,50 Normale prijs € 29,45
Naast een rugkussen is er ook een zitkussen dat de zithouding verbetert. Het betreft een wigvormig zitkussen. Door de wigvorm kantelt het bekken, als reactie hierop corrigeert uw lichaam de zithouding. Hierdoor blijft ook de natuurlijke lordose behouden.
 1. Wigkussen Orthocor

  Wigkussen Orthocor

  Waardering:
  96%
  Het wigkussen Orthocor zorgt voor een ergonomische correcte zithouding. Door het kussen kantelt het bekken in de juiste positie, waardoor de ruggengraat in een natuurlijke houding blijft staan, ter vermindering van pijn in de onderrug en de benen.
  Het kussen heeft ook een unieke ergonomische zadelzit vorm, zodat u beter gepositioneerd blijft. Geschikt voor verschillende stoelen zoals een bureaustoel of eetkamerstoel.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 35,00
 2. Wigkussen Auto

  Wigkussen Auto

  Waardering:
  87%
  Wigkussen Auto - het hulpmiddel om gezond te zitten en ontspannen auto te rijden. Door de speciale vorm is het kussen voor nagenoeg elke autostoel geschikt. En is eenvoudig naar eigen wens in de juiste positie te leggen. Veel gemak en een goede reis!

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 35,00

Lordosesteun Bed

Op twee manieren kunt u een lordosesteun creëren in bed. Voor lumbale lordose door middel van een matras voor cervicale lordose door middel van een hoofdkussen.

Matras

Matrassen zijn tegenwoordig steeds vaker voorzien van zone indelingen. Waardoor er een zachtere schouder- en bekkenzone en lordosesteun wordt gecreëerd. De zone indeling maakt men bijvoorbeeld door het schuim in te snijden. Het insnijden van het schuim kan 2D (horizontaal), 3D (horizontaal en verticaal) of 4D (horizontaal, verticaal en dwars door het matras heen). Door de verschillende manieren van insnijden kan men verschillen tussen de zones creëren. Een juiste hardheid en zone indeling zorgt voor een goede vorming naar de wervelkolom en het laag houden van de druk op het lichaam. Zodat het volledige lichaam de juiste ondersteuning krijgt.

Hoofdkussen

Om de cervicale lordose goed te ondersteunen helpt een hoofdkussen met een neksteun. De neksteun volgt de contouren van hals zodat deze in een natuurlijke anatomische houding blijft.
 1. Orthopedisch traagschuim hoofdkussen

  Orthopedisch traagschuim hoofdkussen

  Waardering:
  90%

  Comfortabel orthopedisch hoofdkussen met de beste werking.

  Dit orthopedisch traagschuim hoofdkussen is gemaakt van zeer hoogwaardig en comfortabel traagschuim. Het vormt zich exact naar de contouren van uw lichaam en ontlast drukpunten.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 57,95

Brace tijdens activiteiten

Een brace kan helpen ter correctie van de houding en als ondersteuning en bescherming van uw onderrug. Bij een hyperlordose kan het dienen ter stabilisatie of preventie van verdere kromming van de wervelkolom.
 1. Laag rugkorset (dames en heren) Laag rugkorset (dames en heren)

  Laag rugkorset (dames en heren)

  Waardering:
  86%
  Laag ondersteunend rugkorset op maat gemaakt. Onderstaand kunt u uw maten invullen, bij de afbeeldingen vindt u een tekening van een lichaam waarop is aangeven waar u de maten dient op te meten.
  Speciale prijs € 119,25 Normale prijs € 132,50
 2. Bauerfeind LordoLoc Rugbrace

  Bauerfeind LordoLoc Rugbrace

  Waardering:
  90%
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind LordoLoc - Stabiliserende rugbrace ter ontlasting van het midden en lage deel van de lendenwervelkolom, gemaakt van bijzonder ademend, huidvriendelijk materiaal. Kan eenvoudig worden aan- en uit getrokken en is onzichtbaar onder uw kleding. O.a. geschikt bij:
  - Spit
  - Lage rugklachten
  - Myalgie (spierpijn / spierspanning)
  - Lumbaalsyndroom
  Speciale prijs € 83,50 Normale prijs € 100,00
 3. Bauerfeind SecuTec Lumbo Bauerfeind SecuTec Lumbo

  Bauerfeind SecuTec Lumbo

  Bauerfeind SecuTec Lumbo - Functionele orthese voor vermindering van een lordose (holle rug). De het lichte compacte frame kan individueel aangepast worden. De anatomische vorm van het gebreide weefsel zorgt samen met de instelbare banden voor een optimale aanpassing aan het lichaam.
  Speciale prijs € 495,00 Normale prijs € 575,00