Steunkousen Uittrekken Easy Lever

Waardering:
85% of 100
De Easy Lever is een handzaam en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om steunkousen, op ieder gewenst moment zelfstandig uit te trekken. Steunkousen uittrekken was nog nooit zo makkelijk met het Easy Lever uittrekhulpmiddel.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 34,95 Normale prijs € 50,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Steunkousen uittrekken was nog nooit zo makkelijk

De Easy Lever is een handzaam en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om therapeutisch elastische kousen, of kortweg steunkousen, op ieder gewenst moment zelfstandig uit te trekken. Steunkousen helpen om de gevolgen van onvoldoende aderfunctie in de benen te bestrijden. Ze dienen echter zeer strak te zitten en daarom is het zo moeilijk om ze aan en uit te krijgen. De Easy Lever biedt de helpende hand bij het uittrekken van de kous.

Een bewezen effectief hulpmiddel voor het uitdoen van steunkousen

De Easy Lever is speciaal ontworpen na jarenlange ontwikkeling en is uitvoerig getest door onder meer TNO. Dragers van steunkousen zijn niet meer afhankelijk van anderen bij het uittrekken van hun steunkousen en ze hoeven zich ook niet meer in onmogelijke bochten te wringen. De Easy Lever lijkt qua vorm op een extra lange, flexibele schoenlepel. Een kouslepel dus eigenlijk. Je duwt hem langs de hiel in de kous, waardoor de uitgeoefende kracht er voor zorgt dat de Easy Lever zich rond de onderkant van de voet buigt en de kous meeneemt.

Door het ergonomische "paraplu"-handvat, kunt de Easy Lever goed vast houden. En door de hoge flexibiliteit en perfecte gladde kunstof toplaag veroorzaakt de Easy Lever geen huidletsel of kousbeschadiging.

De Easy Lever kan gebruikt worden door iedereen die steunkousen draagt. Het kan een ontlasting zijn voor verzorgenden in verpleeg-, verzorgings- of bejaardentehuizen en in de thuiszorg.

Steunkousen uittrekken in 5 stappen

  1. Stroop de kous met de hand af tot over de hak en steek de Easy Lever achter het been in de kous.
  2. Steek de flexibele zwarte lepel tot onder de hak. Houdt de voet ten opzichte van het been in een hoek van 90 graden.
  3. Duw de Easy Lever rustig en zonder kracht door tot achter de hak. De kous glijdt nu samen met de Easy Lever soepel over de hak.
  4. Steek de flexibele zwarte lepel tot onder de hak.
  5. Trek de Easy Lever terug en pak de sok van de voet. De kous is nu met behulp van de Easy Lever zonder kracht uitgetrokken.
Let op! Gebruik de steunkousen uittrekker alleen terwijl u zit. Dit om vallen te voorkomen.

Onderhoud

De steunkousen uittrekker kunt u huishoudelijk schoonmaken met water, zeep en een handdoek. Ook kan de Easy Lever gereinigd worden met Ethanlol 70% oplossing. Niet chemisch reinigen of met chloor bewerken.
De Easy Lever niet blootstellen aan warmtebronnen, zoals zonnestralen, kachel of verwarming.

Steunkousen Uittrekhulpmiddel Video

Waarom gaat het uittrekken van steunkousen zo zwaar?

  • Uw houding: om de steunkousen uit te trekken dient u een onhandige houding aan te nemen, waardoor u minder kracht kan zetten. Door ouderdom, slijtage of een operatie kan het ook mogelijk zijn dat de bukken naar de voeten niet mogelijk is.
  • De hiel: De omvang van de voet bij de hiel is relatief breed, waardoor het smallere gedeelte van de kous hier moeilijk overheen schuift.
  • De drukklasse: steunkousen van drukklasse twee of hoger geven vaak pas problemen. Omdat deze hogere klasse meer druk geven en daardoor strakker om het been sluiten.
Steunkousen aantrekken kan door de bovengenoemde redenen ook erg lastig zijn. Een kousen aantrekhulp kan u hierbij helpen.
4.25
Rating:
85% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht