• Home
  • Steunkousen Uittrekken Flex-M

Steunkousen Uittrekken Flex-M

Waardering:
85% of 100
De Flex-M is een handzaam en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om steunkousen, op ieder gewenst moment zelfstandig uit te trekken. Steunkousen uittrekken was nog nooit zo makkelijk.
Speciale prijs € 34,95 Normale prijs € 50,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
De Flex-M is een handzaam en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om therapeutisch elastische kousen, of kortweg steunkousen, op ieder gewenst moment zelfstandig uit te trekken. Steunkousen helpen om de gevolgen van onvoldoende aderfunctie in de benen te bestrijden. Ze dienen echter zeer strak te zitten en daarom is het zo moeilijk om ze aan en uit te krijgen. De Flex-M biedt de helpende hand bij het uittrekken van de kous.

Steunkousen uittrekken was nog nooit zo makkelijk

De Flex-M is speciaal ontworpen na jarenlange ontwikkeling en is uitvoerig getest door onder meer TNO. Dragers van steunkousen zijn niet meer afhankelijk van anderen bij het uittrekken van hun steunkousen en ze hoeven zich ook niet meer in onmogelijke bochten te wringen. De Flex-M lijkt qua vorm op een extra lange, flexibele schoenlepel. Een kouslepel dus eigenlijk. Je duwt hem langs de hiel in de kous, waardoor de uitgeoefende kracht er voor zorgt dat de Flex-M zich rond de onderkant van de voet buigt en de kous meeneemt.

Door de hoge flexibiliteit en perfecte gladde kunstof toplaag veroorzaakt de Flex-M geen huidletsel of kousbeschadiging.

De Flex-M kan gebruikt worden door iedereen die steunkousen draagt. Het kan een ontlasting zijn voor verzorgenden in verpleeg-, verzorgings- of bejaardentehuizen en in de thuiszorg.

Steunkousen uittrekken in 5 stappen

1 Stroop de kous met de hand af tot over de hak en steek de Flex-M achter het been in de kous.
2 Steek de flexibele zwarte lepel tot onder de hak. Houdt de voet ten opzichte van het been in een hoek van 90 graden.
3 Duw de Flex-M rustig en zonder kracht door tot achter de hak. De kous glijdt nu samen met de Flex-M soepel over de hak.
4 Steek de flexibele zwarte lepel tot onder de hak.
5 Trek de Flex-M terug en pak de sok van de voet. De kous is nu met behulp van de Flex-M zonder kracht uitgetrokken.

Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken