Gescheurde Enkelbanden

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bauerfeind CaligaLoc Enkelspalk

  Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 150,00
  Bauerfeind CaligaLoc Enkelspalk
  Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 150,00
  De Bauerfeind CaligaLoc is een functionele enkelspalk met het hoogste beschermingsniveau. Wordt gebruikt voor de conservatieve therapie van een enkelbandruptuur, na bandoperaties of bij chronische instabiliteit waarbij een operatie een contra-indicatie is.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een brace voor herstel bij gescheurde enkelbanden

Bent u opzoek naar een enkelbrace voor gescheurde enkelbanden? Orthocor heeft een ruim assortiment orthesen van spalken tot semi-rigide braces die het herstel kunnen bevorderen.

Oorzaken & Symptomen Gescheurde Enkelbanden

De meest voorkomende oorzaak is een draaiende bewegingen tijdens het sporten. Door een plotselinge beweging kan er een enkel verstuiking optreden, wat kan resulteren in verrekte maar ingescheurd of afgescheurde enkelbanden. Afhankelijk van de scheuring treed er pijn op, een volledig gescheurde enkelband doet niet direct flink pijn, een inscheuring doet vaak veel meer pijn. Daarnaast ontstaat er meestal een zwelling en bloeduitstorting zowel op als onder de enkel.

Gescheurde Enkelbanden Brace

Afhankelijk van de fase van herstel zijn er verschillende type braces. Vaak kan een fysiotherapeut helpen om een goed herstelproces te begeleiden. Een rigide-brace (spalk), deze wordt in de eerste fase van het herstel toegepast. Daarna volgt voor enkele weken tape of een semi-rigide brace. Daarna is het vaak verstandig om tijdens zware belastingen, zoals sporten, ook een brace te blijven dragen ter preventie.